Perhimpunan Bulanan BHEUU Bil.4/2017

Putrajaya, 13 April – YBhg. Datuk Jalil Marzuki, Ketua Pengarah BHEUU mengajak semua warga kerja melakukan transformasi dalam melaksanakan tugas dan tanggungjawab. Beliau berkata bagi mencapai sesuatu kejayaan atau matlamat, kita harus melaksanakan sesuatu dengan cara yang berbeza dari kebiasaan.

Beliau memetik kata-kata hikmah Albert Einstein; “Insanity : doing the same thing over and over again and expecting different result”. Beliau juga menyatakan Usain Bolt, jaguh pecut olimpik berkata, beliau lakukan kerja keras yang berterusan untuk menjadi pelari pecut terpantas di dunia.

Beliau berkata Usain Bolt sedar bahawa bakat sahaja tidak mencukupi untuk beliau memenangi sebarang kejuaraan, sekiranya beliau hanya bergantung kepada bakat, beliau akan ketinggalan berbanding dengan pesaingnya. Atas kesedaran ini, Usain Bolt berlatih dengan penuh dedikasi dan disiplin selama 9 hingga 10 bulan setiap tahun.

Beliau berkata Jack Ma, yang mewakili syarikat e-commerce yang terbesar di dunia menyatakan kegagalan bukan batu penghalang untuk berjaya malahan ia merupakan satu latihan untuk menganalisa dan memperbaiki kelemahan diri serta tidak mudah patah semangat semasa berada di waktu sukar. Beliau berkata kisah Jack Ma adalah merupakan kisah ‘From Rags to Riches’.

Beliau berkata demikian di Perhimpunan Bulanan BHEUU di sini hari ini.

1

Ucapan oleh YBhg. Datuk Jalil bin Marzuki, Ketua Pengarah BHEUU.

 2

Warga BHEUU, MdI dan JBG semasa Perhimpunan Bulanan BHEUU Bil.4/2017.


3

Warga BHEUU, MdI dan JBG semasa Perhimpunan Bulanan BHEUU Bil.4/2017.

 

4

Tahniah kepada Encik Faizal bin Mat Deris, Pen. Peg. Teknologi Maklumat Gred FA 29 dari Seksyen Pengurusan Maklumat sebagai Pekerja Contoh Bulanan BHEUU Kumpulan Pelaksana bagi bulan Mac 2017.

 

5

Tahniah kepada Kumpulan Masyarat Majmuk dipilih sebagai johan pertandingan Futsal anjuran KSK BHEUU.

 

  • MyGov
  • JPM
  • KSN
  • MAMPU
  • PEJABAT KETUA PENDAFTAR MAHKAMAH PERSEKUTUAN MALAYSIA
  • AGC
  • JPA
  • SUHAKAM