• Laman Utama
  • Arkib
  • Berita
  • 2016
  • NON – PROFIT ORGANIZATION’S (NPO’s) SYMPOSIUM 2016: BY THE PEOPLE, FOR THE PEOPLE

NON – PROFIT ORGANIZATION’S (NPO’s) SYMPOSIUM 2016: BY THE PEOPLE, FOR THE PEOPLE

BANGI – Bahagian Hal Ehwal Undang-Undang, Jabatan Perdana Menteri (BHEUU, JPM) telah menganjurkan Non – Profit Organization’s (NPO’s) Symposium 2016 yang bertemakan ‘By The People, For The People’ pada 17 Mac 2016 (Khamis), bertempat di Institut Latihan Islam Malaysia (ILIM). Simposium yang julung kali diadakan tersebut telah dirasmikan oleh YB Puan Hajah Nancy Shukri, Menteri di Jabatan Perdana Menteri. Turut hadir semasa majlis perasmian ialah YBhg. Datuk Mohd Zuki bin Ali, Ketua Pengarah BHEUU, JPM dan Puan Hajah Zawanah Mohamed, Pengarah ILIM. Simposium tersebut telah berjaya menarik kehadiran seramai 218 orang peserta yang masing-masing terdiri daripada wakil yayasan-yayasan yang berdaftar di bawah Akta Pemegang Amanah (Pemerbadanan) 1952 [Akta 258] termasuk juga wakil-wakil daripada kementerian/jabatan/agensi/universiti.

1NPO SYMPOSIUM 2016 BY THE PEOPLE FOR THE PEOPLE

Dari kiri ke kanan: YBhg. Datuk Mohd Zuki Ali (BHEUU, JPM), YB Puan Hajah Nancy Shukri dan Puan Hajah Zawanah Mohamed (ILIM)

 

2NPO SYMPOSIUM 2016 BY THE PEOPLE FOR THE PEOPLE

Barisan Panel dan Moderator Sesi 1: Good Governance on NPO – AMLATFA, Challenges and Issues
Dari kiri ke kanan: YBhg. Prof. Dr. Normah Haji Omar (ARI, UiTM Shah Alam), Puan Zarifa Izan Zainol Abidin (BNM), Puan Zafina Mohamed Ariffin (LHDN) dan YBhg. Prof. Madya Datin Dr. Mary Mathews (UM)

 

3NPO SYMPOSIUM 2016 BY THE PEOPLE FOR THE PEOPLE

Barisan Panel dan Moderator Sesi 2: Fund Raising: Modern vs Conventional Approach
Dari kiri ke kanan: Mr. Kristofer Rogers (simplygiving.com), Encik Razin Murat (NASOM), Encik Zaim Mohzani (Nation Building School), YBrs. Dr. Nor Mazny Abdul Majid (BHEUU. JPM) dan Cik Laila Khalidah Ismail (BHEUU. JPM).